Rapportage

Na het draaien van alle benodigde software en de menselijke analyse verwerken we dat in een eenvoudige rapportage.  Dit rapport bestaat uit enkele pagina’s met de relevante informatie die nodig is om de website aan te passen om de weerbaarheid te verhogen. Helaas zullen we er af en toe wat technische termen in moeten zetten om goed aan te geven hoe een probleem aangepakt kan worden. En komt u daar zelf niet uit vraag dan hulp aan iemand met verstand van zaken. SecureMe2 B.V. kan altijd assisteren in het vinden van een juiste IT-partner.

Veel van de bevindingen zijn afhankelijk van het gebruikte CMS (bijvoorbeeld WordPress of Drupal). En elk CMS heeft zo zijn eigen manier om weerbaarder gemaakt te worden. Sommige risico’s kunnen niet weggenomen worden door de hosting-partij waar de website draait. Dat geeft dan ook direct een indicatie of je daar wel de website moet willen hosten.

Rapportage

De bevindingen kunnen heel divers zijn.  Ze kunnen te maken hebben met de implementatie van certificaten, configuratie van specifieke html-headers, versies van CMS of plug-in’s en mogelijk zelfs tips-en-trucs die het voor een hacker nog moeilijker maken om de website te misbruiken. De bevindingen wordt ingedeeld in risico-categorieën zodat goed duidelijk is welke problemen er als eerste opgepakt moeten worden.

En als de website op orde is raden we aan met het SAM Cyberalarm uw interne netwerk te bewaken op kwaadaardig verkeer. Ontzorging en voorspelbaarheid. Dat wilt toch iedereen?