Waarom?

De cyberdreiging neemt elke dag toe. En het kwaadaardig overnemen van websites is aan de orde van de dag. Waarom doen ze dat?  Omdat er geld mee te verdienen valt.

Websites worden overgenomen om drie dingen mee te bereiken:

  • Installatie van malware zodat je website gebruikt wordt voor het distibueren van virussen en ransomware aan andere computergebruikers over heel de wereld.
  • Installatie van Coinminers :  software waarmee hackers jouw webserver gebruiken om bijv. Bitcoins of Ethereum mee te minen.
  • Spam e-mails versturen vanaf jouw server.

Het nadeel van bovenstaand misbruik is dat je er zelf meestal geen erg in hebt dat het gebeurt totdat de website door autoriteiten wordt stilgelegd.  En dan kost het veel tijd en geld om je eigen website weer beschikbaar te maken.  Dan moet u natuurlijk wel een backup beschikbaar hebben.  Heeft u dat geregeld?

Veel websites draaien tegenwoordig op bekende Content Management Systemen zoals WordPress, Joomla, Drupal of Magento.  En omdat die zoveel gebruikt worden zijn hackers daar actief naar op zoek.  Het is dus van groot belang dat je een website goed beveiligd tegen misbruik.  Dat is bijna altijd relatief eenvoudig te doen maar dan moet je wel weten waar de problemen zitten.  De veiligheidsscan die we voor je uitvoeren geeft dat precies aan via een eenvoudige en duidelijke rapportage, inclusief de oplossingen, zodat je snel je weerbaarheid verhoogt.